Fett nok
I en artikkel i The world in 2006, utgitt av the Economist, skriver Emma Duncan at i motsetning til det vi ofte leser, blir ikke verden feitere og feitere. I hvertfall ikke i rike land. Både i USA og i Storbritannia har fedmeveksten flata ut, rundt 2003, og det er til og med mulig at kurven vil gå nedover.
Noen av årsakene som nevnes er ikke særlig overraskende: økt oppmerksomhet rundt kosthold og helse hos institusjoner og fabrikanter, slankhet som statussymbol etc. Men en faktor som er litt mer interessant er følgende: det er et sammenfall mellom kurvene for kvinner i arbeidslivet og den nasjonale fedmen. Veksten av kvinneandelen i arbeidslivet stanset like før veksten i magemålet.
Forklaringen ifølge artikkelen er enkel: mat som tilberedes utenfor hjemmet, inneholder mer sukker og fett. Et godt argument for sekstimersdagen er altså at den vil gjøre oss tynnere. I arabiske land, derimot, vil folk bli feitere etterhvert som flere kvinner kommer ut i arbeidslivet.
3 Comments:
Det spørs jo *hva* man spiser hjemme også da. Jeg har erfart at porsjonene hjemme blir større og større med åra. Etter hvert så blir man flinkere til å lage mat, og feit mat er god mat. Og de unge som ikke spiser middag i dag blir eldre og lærer seg å spise poteter og brød til frokost og blir råfeite, sier Fedon.
Det spørs jo hvor vanvittig gammeldagse folk er også, da. I mange hjem er det som kjent mannen som lager maten :)
Jepp, mens mor sørfer på nettet.
Post a Comment
<< Home