Wednesday, February 01, 2006

Virtuelle fordommer


Leste nettopp denne saken om WoW, det store nett-rollespillet. Den er ikke helt ny, men interessant likevel: Ei dame starta en "guild" for homser og lesbiske, og spilladministratorene grep inn og stengte hele greia.

Nettrollespillene har representert en drøm om likeverd for mange, siden alle i prinsippet er like der inne. Den illusjonen brast straks noen fant ut at det gikk an å selge våpen og spillkarakterer for ordentlige penger, men mange har holdt fast ved utopien om at kjønn og legning ikke har noe å si.

Men premisset for det er så klart at ingen vet hva spillerne er i det virkelige liv. I det øyeblikket noen "står fram" inne i spillet, er løpet kjørt. Og hvis noen mistenker deg for å være en kinesisk "farmer" som skal dyrke og selge karakteren din, er du også ille ute.

Forutsetningen for likestillingen mellom kjønnene er at 1/3 av de kvinnelige karakterene spilles av menn. En av grunnene til at så mange menn spiller kvinner (bortsett fra spenningen) er at de ofte får gaver fra mannlige karakterer i spillet. Men det kan straffe seg. På det frie markedet (f.eks ebay) går kvinnelige avatarer for 10% mindre i klingende mynt enn mannlige med tilsvarende spesifikasjoner, av en eller annen grunn.

6 Comments:

At 9:49 PM, Anonymous Anonymous said...

Du må ta cyber-verdenens unge alder i betraktning. Homofili ble ikke offentlig godtatt før vår tid og det bare i vesten. Kanskje våre nett-venner må gjennom en sosio-utvikling som alle oss andre. Cyber-chicks har sikkert ikke stemmerett engang. Disse tingene må det jo slåss for om frukten skal være søt til slutt. Bare vent og se; etter 3-4 omganger med diskriminering og protestering vil nok de seksuelle dissidentene få sin plass i vår nye verden. Før du vet ordet av det har du sikkert 1. mai-tog i WoW.

 
At 4:13 PM, Anonymous Anonymous said...

artig post.

 
At 5:04 PM, Blogger Bår said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 5:07 PM, Blogger Bår said...

Det tolker jeg som en fornærmelse når det kommer fra deg, Morten.

 
At 12:17 AM, Blogger Maren said...

artig post.

 
At 12:44 AM, Anonymous Anonymous said...

Homofili er vel ikke akseptert, hvor har du det fra?

 

Post a Comment

<< Home